Вітання з Міжнародним Днем Миру!

2023-09-21 08:55:44

 

Шановні колеги, соратники, друзі !

 

     Від імені Президії Української Ради Миру прийміть найщиріші вітання з Міжнародним Днем Миру!

 

    Ця подія встановлена резолюцією Генеральної Асамблеєї ООН від 30 листопада 1982 року і відзначається щорічно 21 вересня. В Україні цей День віднесено до офіційних дат з 2002 року, згідно з Указом Президента України від 5 лютого 2002 року.

 

     Сьогодні мир для українців є омріяним і особливим. Це усвідомлена мета до наближення Перемоги, адже лише за цієї умови можливе мирне життя українського народу, його право бути щасливим у власній державі, право розбудовувати демократичну, заможну, красиву країну. За це право ось вже десятий рік триває кровопролитна боротьба.

 

     За ці роки найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, відчула кожна українська родина. Мир для неї не означає програти війну, мир – це щоденна праця кожного громадянина на фронті і в тилу задля Перемоги. Адже українці пережили стільки випробувань, горя і втрат, що вже по справжньому можуть стверджувати, що розуміють цінність миру.

 

     575-й день гинуть українські герої та героїні на фронтах захищаючи та відвойовуючи наші землі, гинуть мирні громадяни, діти, жінки, люди похилого віку під бомбардуваннями, тисячі дітей вкрадено і насильно вивезено до росії, тисячі людей знаходяться в окупації та потерпають від загарбників, голоду, нелюдських умов існування. І навіть сьогодні у Міжнародний день миру росія нанесла масові ракетні удари і бомбардування дронами практично по усій території України. Загинули мирні люди, зруйонване житло інші об’єкти цивільної і критичної інфраструктури.

 

     ООН закликає всі країни світу зупинити військові дії де б вони не були та припинити проливати кров. Вимоги припинення агресії росії проти України були виголошені Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем, Президентом США Джозефом Байденом, Президентом України Володимиром Зеленським, багатьма іншими світовими лідерами з трибуни 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 19 вересня 2023 року. З пропозицією про реформування права вето, як ключовою реформою ООН, Президент України Володимир Зеленський​ виступив на засіданні Ради Безпеки ООН 20 вересня 2023 року.

 

   Українська Рада Миру висловлює глибоку вдячність та шану всім захисникам Вітчизни, всій міжнародній спільноті та лідерам країн, які підтримують  Україну, стали поруч  та  надають допомогу для боротьби з агресором. Найщиріші побажання та молитви усім громадянам України, які наближають омріяну Перемогу і мир та виборюють свободу і незалежність нашої країни.

 

   Бажаємо міцності, рішучості та витримки у цій нелегкій боротьбі. Нехай Перемога, мир і стабільність найближчим часом повернуться до нашої країни.

 

Президія Української Ради Миру

^