Міжнародний День Освіти!

2024-01-23 16:54:26

 

 

Після прийняття в 2018 році Організацією Об’єднаних Націй Резолюції про Міжнародний день освіти, щороку 24 січня світова спільнота відзначає день, який проголошує освіту ключовим фактором тривалого і безперервного розвитку людини, усіх сфер її життя, допомагає усвідомити необхідність змін у суспільстві, сприяє вирішенню багатьох проблем, що виникають у його розвитку.


«Освіта – це найпотужніший інструмент для зміни світу. Вона дає дітям сходи, якими вони можуть вибратися зі злиднів, та шлях до перспективного майбутнього», – наголосили в ООН.


Роль освіти змінюється в сучасному світі – вона перетворюється на тривалий і безперервний процес, оскільки протягом всього життя людина стикається з проблемою старіння знань, необхідністю їх оновлення, поповнення й освоєння нових професійних сфер. Ці зміни, характерні для самої освіти, відбуваються на тлі глобальних процесів, що охоплюють економіку окремих країн, регіонів і світу в цілому.


Міжнародний день освіти в Україні – це професійне свято не лише вчителів, викладачів, управлінців освіти, а й свято учнів, студентів і  всього українського суспільства.


Україна – освічена нація, яка прагне до досягнення високої якості освіти, система якої ґрунтується на принципах свободи, демократії і розвитку інноваційності. І особливу змістовність і цінність освіти, освітянської праці ми усвідомили й відчули тепер, під час широкомасштабного вторгнення рф в Україну.


Педагогічні працівники закладів загальної середньої та вищої освіти прищепили і прищеплюють юним громадянам любов до Батьківщини, патріотизм і відповідальність, уміння навчатися, що допомагає воїнам опановувати новітню техніку в найкоротші терміни, боронити українську землю.


У цей тяжкий для країни час освітяни продемонстрували стійкість у жахливих умовах окупації, евакуації закладів освіти, масового переселення громадян у західні області України та далеко за її межі, ракетних обстрілів, в умовах дистанційного навчання і блекаутів.


Із щирою вдячністю за невтомну працю, неспокій сердець, творче натхнення і прагнення суспільного добробуту Українська Рада Миру вітає вас, шановні освітяни, з Міжнародним днем освіти!


Слава Україні! Героям слава!


Президія Української Ради Миру

^