КРУГЛИЙ СТІЛ «ОСВІТА ЗАРАДИ МИРУ ТА РОЗВИТКУ ЛЮДСТВА»

2020-01-09 14:12:36

9 грудня 2019 року, за участю Української Ради Миру, її колективних членів: Федерації всесвітнього миру та Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, у приміщенні НПУ ім. М.П. Драгоманова, відбувся круглий стіл «Освіта заради миру та розвитку людства».

 

Учасників засідання привітав Ректор НПУ ім. М.П.Драгоманова, член Президії УРМ, академік Віктор Андрущенко. У своєму виступі присвяченому універсальним цінностям у світовому освітньому просторі він відзначив вагому роль освіти для суспільства та миру у світі.

 

Заступник Голови – директор УРМ Володимир Новохацький передав присутнім вітання від Першого Президента України, Голови Ради Миру Леоніда Кравчука, побажав плідної роботи та  підкреслив важливість залучення освітян до виховання  дітей і молоді в дусі миру, ненасильницької філософії, толерантності. Зазначив важливу роль громадянського суспільства у вихованні майбутніх поколінь.

 

На засіданні виступили Олексій Роготченко, доктор мистецтвознавства, заслужений діяч мистецтв, голова секції критики та мистецтвознавства Національної спілки художників України з доповіддю про роль освіти у міжкультурному діалозі; Пітер Хайдер, голова Федерації всесвітнього миру в Австрії, який розповів про принципи та філософію миру; Ольга Богомолець, заслужений лікар України, професор Військово-медичної академії, заступник начальника мобільного госпіталя в зоні ООС – «Мир в Україні – від теорії до практики». 

 

Про практичний досвід того, як освіта стає засобом сприяння життю мирного суспільства розповідали Гарі Реуше, керівник проекту в групі Світового банку, доктор сільськогосподарських наук; Тетяна Федунова, голова Асоціації директорів шкіл м. Києва, керівник проекту «Школа миру»; Ю Санг Чоль та Галина Коломоєць, представник Інституту змісту освіти.

 

На засіданні також обговорювались міжнародні проекти обміну студентів та навчання в Україні. В рамках круглого столу відбулося нагородження учасників почесним званням «Посол Миру».

^