ДЕНЬ ООН ("КЛУБ ЮНИХ МИРОТВОРЦІВ" м.Кам’янець–Подільський)

2012-10-25 15:11:48

24 жовтня в рамках відзначення Дня ООН та з нагоди 68-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників та 7-ї річниці створення Клубу Юних Миротворців 80 кам’янчан поповнили ряди юних миротворців, присягнувши бути борцями за мир і справедливість. На знак підтримки звіту України про стан миру, екології та дотримання прав людини на 67-й сесії Генеральної Асамблеї ООН міська дитяча громадська організація «Клуб юних миротворців» прийняла у свої ряди нових членів учасників дитячого миротворчого руху і вшанувала покладанням квітів до пам’ятника танкістам загиблих у Великій Вітчизняній Війні

 

24 листопада 2005 року з нагоди 60-ти річчя ООН, на базі Кам’янець – Подільського ліцею з посиленою  військово –фізичною  підготовкою, був створений  «Клуб юних  миротворців», який почав займатися за проектом «Модель миротворчості ООН»

 

Для розширення дії проекту 29 травня 2008 року булла створена Кам’янець – Подільська дитяча громадська організації «Клуб юних миротворців»

 

У 2009 році ми підтримали міжнародний проект «Мережа шкіл миру» розроблений інформаційним центром ООН, ЮНЕСКО та директором московского музея миротворчих операцій, кандидатом історичних наук В.В. Гєргелем у рамках проекту «Миротворчий рух дітей за культуру миру і ненасилля в інтересах дітей  планети» і стали ініціаторами втілення цього проекту в Україні. «Часто мене запитують, звідки така нестандартна назва – «Клуб юних миротворців»? Чому саме миротворці? Спробую пояснити, - говорить координатор дитячого миротворчого руху в Україні  Володимир Барановський. – Світ, у якому ми живемо, з кожним днем стає все складнішим і динамічнішим. Телебачення, реклами, журнали наводять дітей на думку про те, що вони повинні бути сильні, красиві, багаті, успішні. Слово «людяність» перестало бути актуальним. Тому потрібно виховувати у молоді ненасилля та творче вирішення  проблемних конфліктів. Готувати дітей до життя у вільному суспільстві в умовах миру, взаєморозуміння і розвитку демократичної поведінки. Формувати в їх свідомості такі якості, як справедливість, відповідальність, терпимість до чужої думки. Саме юні миротворці можуть і готові втілювати їх в нашомусуспільстві»

 

Із визначною датою юних миротворців привітали заступник міського голови Василь Сукач, ветеран ВВВ Олександр Шех, почесний член Клубу юних миротворців Надія Підскоцька

 


^