ТРЕТІЙ ВСЕСВІТНІЙ САМІТ ФЕДЕРАЦІЇ ВСЕСВІТНЬОГО МИРУ (ФВМ) «МИР, БЕЗПЕКА ТА РОЗВИТОК ЛЮДСТВА»

2015-10-23 11:27:26

З 27 по 30 серпня в Сеулі, Корея, відбувся третій Всесвітній Саміт Федерації Всесвітнього Миру (ФВМ) «Мир, безпека та розвиток людства».

 

230 учасників з більш ніж сотні країн обговорювали питання щодо сприяння створенню глобальної культури миру та взаєморозуміння, ділилися досвідом своїх країн.

 

Міжнародний президент ФВМ д-р Томас Уолш, виклав перспективи організації в питаннях миру і розвитку. Діяльність Федерації Миру присвячена побудові миру в усьому світі, щоб кожна людина мала можливість жити в атмосфері свободи, гармонії, співпраці та процвітання – наголосив д-р Томас Уолш.

 

Федерація Всесвітнього Миру застосовує ці принципи, проявляючи повагу до думки всіх сторін конфлікту. Таким є наш підхід до конфлікту на Близькому Сході, Північної та Південної Кореї, кризи в Україні. «…Ми взяли на себе зобов’язання сприяти конструктивному діалогу з усіма учасниками, в тому числі: Ізраїль та арабські держави в рамках мирної ініціативи Близького Сходу; Україна та Росія в рамках діалогу Європа - Євразія; Північна та Південна Корея в рамках мирної ініціативи в Північно-Східній Азії. Побудова мостів миру та безпрограшних стратегій дозволяє ФВМ діяти у якості важливого глобального посередника» - зауважив д-р Томас Уолш.

 

Співпрацюючи багато років з Федерацією Всесвітнього Миру делегація Української Ради Миру на чолі з Головою УРМ Леонідом КРАВЧУКОМ взяла участь у Всесвітньому Саміті.

 

У своєму виступі на Міжнародній конференції «Мир та розвиток людства» Леонід КРАВЧУК згадав свій попередній візит до Кореї та висловив щире захоплення прогресом країни та її економічним зростанням за цей період. Він поділився, що зворушений працьовитістю та цілеспрямованістю корейців у прагненні об'єднання півострова. Зауважив, що українці чудово розуміють як переживають корейці розділення їх країни.

 

Леонід КРАВЧУК дав оцінку подіям які відбуваються між Україною та Росією останні два роки.

 

«…В той час коли ми говоримо про історію війни та історію агресії у світі - в Україні йде війна. Сьогодні Україна наражається на агресію Росії, в Україні ллється кров, вмирають невинні люди…» Голова Ради Миру наголосив на страшних втратах серед мирного населення та військових, окреслив проблеми біженців внаслідок військових дій.

 

Леонід Кравчук нагадав присутнім, що в 1994 році Україна в односторонньому порядку відмовилася від використання ядерної зброї, третього у світі по розміру ядерного потенціалу, в обмін на гарантії суверенітету та територіальної цілісності країни. Наразі, Росія, одна з країн гарантів, відмовилася від гарантій та проявляє агресію до України, інші країни роблять вигляд, що ніяких домовленостей не існувало. Необхідно зрозуміти, що агресор не зупиниться на Україні. Україна – форпост агресії.

 

Світ стоїть на порозі третьої світової війни, країни мають об’єднатися і зупинити агресора, стати на захист демократії та свободи.

 

Леонід Кравчук звернувся до учасників Саміту з проханням розповісти в своїх країнах правду про війну в Україні та закликав всіх стати на захист демократичного життя та свободи.

Голова УРМ висловив сподівання щодо досягнення миру та взаєморозуміння найближчим часом в Україні.

 

«Я вдячний зусиллям ФВМ в наведенні мостів між всіма сторонами. Впевнений, що ми зможемо створити культуру миру і це можливо тільки спільними зусиллями всіх складових суспільства: неурядових та міжнародних організацій, державних та освітніх закладів, релігійних та міжрелігійних організацій, а також керівників у всіх сферах людської діяльності».


За час перебування делегації було проведено ряд зустрічей з релігійними, громадськими та політичними діячами Південної Кореї.

^